Önismeret

Képzéseink AGORA Audits Eseménynaptár

Kinek ajánljuk: Életünk során kikerülhetetlenül megélünk olyan pillanatokat, sorsalakító fordulatokat, mikor valamilyen formában magunknak szegezzük a kérdést: „Ki is vagyok én, és mit akarok igazából?”. A felelet sokszor nem is olyan egyértelmű… Önismereti tréningünkkel azokat szólítjuk meg, akik egy reflektív tükörből kívánják kiolvasni a választ.
A program eredményeképp: Ön megerősödik azon készségeiben, hogy kívülről lássa önmagát, saját mércét állítson fel, s ezekkel párhuzamosan eddig nem sejtett mélységben észlelje nem csak jómagát, de a környezetét is. Az életfogytiglani tanulásnak egy remek állomása, mikor az önmagunkról megszerzett tudást a munkahelyünkön és privát környezetünkben vagyunk képesek kamatoztatni. Az önismereti tréningen keresztül már emberek viselkedését és személyiségjegyeit is jobban fogjuk érteni.

„Ha azt hallod kapcsolat, kire, vagy mire gondolsz? Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor partnerre, házastársra gondolsz, egy olyan személyre, akivel közeli, szerető kapcsolatban vagy. A számodra legfontosabb kapcsolatra gondolsz. És ennek így is kell lennie. De gondoltál-e arra, hogy mennyi más emberrel is kapcsolatban vagy, akiknek lényeges hatása lehet az életedre, akár pozitív, akár negatív?”
Önismereti tréningünk során „…összeírhatod a kapcsolataidat, hogy érzékeld, kik is ők, hányan vannak, és talán azt is, hogy milyen mértékben befolyásolják az életed és munkád.”  (Dr. Thomas Gordon, Noel Burch: Ebmeri kapcsolatok c. könyvéből)
A résztvevők csoportdinamikai környezetben, szakképzett pszichológusok vezetésével megismerik a legfontosabb személyiségjegyeket és típusokat, majd ezek és a saját bőrön megtapasztalt friss élmények segítségével újragondolják az Én jelentését. A képzésünk az idelátogatók számára egy páratlan lehetőséget rejt magában, hogy felfedezve és tudatosítva saját erős, illetve gyenge oldalukat megújult hozzáállással és önbizalommal lépjenek ki a világba. A kiegyensúlyozott személyközi kapcsolatokhoz elengedhetetlen az egészséges önképre és világos célokra való törekvés – ehhez járul hozzá az AGORA programja.