+36 20 595 3233 info@agoraintezet.hu

Kaiser Eszter

Tudás, tapasztalat, profizmus és biztos háttér – ő Kaiser Eszter az AGORA alapító-ügyvezetője

„Mindig megújulunk, nemcsak követjük, alakítjuk is a trendet – most is nagy dobásra készülünk”

Férjével, Pintér Tamással együtt alapította az AGORA Oktatási Intézetet. Professzionális szervezetfejlesztő és tréner, nem utolsósorban pedig, egy ici-pici kisfiú és egy kamaszlány édesanyja. Áldás vagy teher házaspárként közösen irányítani egy céget? Mit jelent a szakmai hitelesség? A mindig kedves, korrekt, a lehetetlent nem ismerő Esztink, most erről is mesél.

 

Mi mindent csináltál korábban?

Pályafutásomat újságíróként kezdtem. A 90-es évek végén, EU csatlakozásunk előtt nagyon érdekeltek az uniós témák, a Vas megyei napilapban uniós oldalt szerkesztettem, így kerültem kapcsolatba a regionális fejlesztési ügynökség vezetőjével, Győrffy Gáborral, aki a csapatába hívott dolgozni. Nemcsak klasszikus PR-os, marketinges feladataim voltak, hanem a terület és- szervezetfejlesztés széles spektrumával ismerkedtem meg, rendkívül izgalmas időszak volt. A Magyar Közigazgatási Intézet Akkreditált oktatójaként sok önkormányzati vezetőt, polgármestert, jegyzőt tanítottam uniós és területfejlesztési ismeretekre. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ahhoz, hogy a magyar közigazgatás emberarcúbb legyen, változniuk kell a szervezeteknek és fejleszteni kell a vezetők soft készségeit is: kommunikációt, együttműködési képességet. Lehetőségem volt részt venni Lővey Imre szervezetfejlesztési képzésén – azt gondolom, akkor Magyarországon Ö volt az a szakember, akitől erről a szakmai területről a legtöbbet lehetett tanulni. Később elvégeztem a Samling trénerképzését is, így mind szervezetek, mind a szervezetekben dolgozó munkatársak kompetenciájának komplex fejlesztésének módszertanát, gyakorlatát megtanultam.

Alapító-tulajdonosa és egyik ügyvezetője vagy az AGORÁNAK, mi mindent csinálsz a mindennapokban a cégnél?

Igen, alapító ügyvezetője vagyok az Agorának és szakmai múltam miatt elsősorban a pályázatos, közbeszerzéses projektek és a non-profit szférához kapcsolódó feladatok tartoznak hozzám. Most kicsit takaréklángon vagyok, kisfiam 2 és fél éves. Nagylányom 16 lesz. Nagy a korkülönbség a gyerekek között, nagyon jó volt újra babázni J

Mi a legjobb az Agorában?

A folyamatos megújulásra való képességünk. Hogy nem követjük a trendet, hanem időnként alakítói is vagyunk.

Mi a szupererőd?

Jó a horizontális látásmódon, ez jól jött, amikor közel félmilliárd forint értékben, 17 projekt futott párhuzamosan. Először a közbeszerzési ajánlatokat kellett menedzselni, majd a képzések beosztását, szép kihívás volt. Jó a diplomáciai érzékem, konfliktusos helyzeteket jól tudok megoldani.

Mit tanultál meg a hivatásodnak/hivatásaidnak köszönhetően önmagadról?

Hogy erős vagyok, nagy a teherbírásom. Szeretem a lehetetlennek tűnő helyzeteket is megoldani, voltak ebben nagy sikereim, de volt nagy pofon is.

Mi a legfontosabb, amit a hivatásodnak köszönhetően másokról megtanultál?

Mindenkiben vannak egyedi kincsek, vannak emberek, szervezetek, ahol ez egyértelműen látható, van, ahol mélyebbre kell ásni, hogy láthatóvá váljon.

Mire vagy a legbüszkébb?

A pandémia kitörésekor, egy éjszaka kipattant a fejemből egy ötlet, hogy a járványos helyzetben hogyan tudunk mi, az Agora, a cégeknek valós segítséget nyújtani. Órákon át böngésztem a hazai és külföldi konkurencia weboldalait, azt láttam, hogy mindenki áthelyezi a képzéseit az on-line térbe és tucatjával jöttek ki a „hogyan lehet eredményesen dolgozni home office-ban” típusú képzések. Azt gondoltam, hogy ez nem elég, paradigmaváltásra van szükség.

Ebből az ötletből indult ki az a fejlesztés, ami reményeim szerint szemléletváltást fog hozni a HR szakmában. Eredményekről, számokról még nem tudok beszámolni, remélem a piac is olyan lelkesedéssel fogja fogadni ezt az új terméket, ahogyan közel 20 szakember, a tanácsadói szakma kiválóságai és partnereink dolgoznak rajta hónapok óta. Nagyon büszke vagyok erre a termékre és csapatra, akik közösen gondolkodva, mindenki a legjobb tudását nyújtva megalkotta ezt az új fejlesztési eszközt. Számomra nagy siker, hogy olyan munkatársaim vannak, hogy a fejlesztéshez kapcsolódó operatív feladatokban már minimálisan kellett részt vennem és jó látni, hogy az eredeti ötletcsírából milyen komplex eszköz született.

Mit jelent Neked a hitelesség a szakmádban?

Tudok nemet mondani olyan feladatra, akár konkrét megkeresés esetén is, amikor tudom, hogy bár akár én, akár a cégünk másik munkatársa, jó szakmai színvonalon el tudná végezni az adott feladatot, de vannak a piacon olyanok, akik ahhoz a speciális feladathoz jobban értenek. Nem vállalok és a cég sem vállal el mindent.

Mi jelent kihívást?

Nagyon trendi kifejezés a work-life-balance, ebben úgy érzem, hogy most a kisfiam mellett és korábban a nagylányom kiskorában is ügyesen „balanszíroztam”. Felvállalom, hogy az nem én vagyok, aki szülés után 3 évig a munka irányába sem néz, szükségem van szellemi kihívásokra, ahhoz, hogy egyben legyek. De túl korán sem szerettem volna hosszú időre elválni a gyermekeim mellől. Nagyon szerencsés vagyok, mert a gyerekek kiskorában volt/van lehetőségem arra, hogy fokozatosan térjek vissza a munka világába és számíthattam a nagyszülőkre. Nagylányom szüleimhez járt mama-papa oviba, most kisfiam anyósomnál tölt 2 napot.

 

A túlvállalással, akár munka fronton, akár a karácsonyi menühöz készülő süteménymennyiség ügyében még akadnak problémáim, de egyre jobban megy az elengedés. J Sokan küzdünk ezzel, évszázados mintákat kell átírni, merni kell segítséget kérni és elfogadni a tágabb családtól. A férjet/apukát pedig egyenrangú társnak tekinteni, aki nem segít, hanem ott van és részt vesz a gyereknevelésben, a ház körüli teendőkben. Kihívás az is, hogy a férjem, és a kisfiam édesapja, Pintér Tamás az Agora másik alapító ügyvezetője. Tamás igazi karizmatikus alkat, szárnyalnak az ötletei, én racionálisabb vagyok- ebben is jól kiegészítjük egymást. Sokszor folytattunk éjszakába nyúló inspiráló beszélgetéseket a cégről, most már tudatosan figyelünk arra, hogy a munkát és a családi életet, amennyire csak lehetséges, kettéválasszuk.

 

Ebben segít nekünk Almási Gábor ügyvezető, akit 2020-ban hívtunk a csapatunkba. Gábor óriási tapasztalattal rendelkezik, hazánk egyik vezető tanácsadó cégétől sikerült elcsábítanunk, a nagy szakmai tudás mellett új szemléletet, impulzust hozott a cégbe, nagyon gyümölcsöző a vele való közös munka. A vírushelyzet tőlünk, tanácsadóktól is paradigmaváltást követelt, azt gondolom, hogy a csapat megmutatta, hogy különleges körülmények között is képesek vagyunk nemcsak a túlélésre, hanem egy új és különleges fejlesztési eszköz közös megalkotására is.

Minden jog fenntartva. © 2021 AGORA Oktatási Intézet Kft.