+36 20 595 3233 [email protected]

Időgazdálkodás

Kinek ajánljuk

Sokan panaszkodnak arra, hogy bármennyire is igyekeznek jól beosztani az idejüket, a körülmények változása, vagy a mások által adott feladatok elsodorják a terveiket, és végül pont arra nem jut idő, ami igazán fontos lett volna.

Ajánljuk ezt a programunkat a gazdaság bármely területén dolgozó szakembereknek, akiknek egy hatékonyabb időkezelési struktúra eredményesebbé tehetné a munkáját; akik néha (vagy gyakran) úgy érzik, hogy nehézséget okoz számukra választani a sok-sok cél közül – illetve végiggondolni, hogy mit is szeretnének és mit érdemes megvalósítaniuk. Akik hajlamosak arra, hogy inkább túléljék életüket, semmint megéljék. Akinek kihívást jelent fókuszálni, és úrrá lenni saját időbeosztásán, azoknak itt a helye!

 

A program témái

  • A kifogyhatatlannak tűnő bankszámla
  • Időbeosztás vagy időgazdálkodás
  • Mi a fontos?
  • Az Eisenhover Mátrix
  • Időrablók
  • Tippek, trükkök

Az időgazdálkodási programunk során hallgatóinkat hozzásegítjük a rendelkezésre álló idejük praktikusabb kihasználásához és szervezéséhez. Workshopunk során szembesítjük az eddig a résztvevőre jellemző időgazdálkodási szokásokkal, majd ezek elemzésével és ok-okozati feltárásával segítünk kialakítani előnyösebb időbeosztási szemléletet, mely képessé teszi, hogy eredménycentrikusan és hatékonyan rangsorolja feladatait. A tréning egy elemző szakasszal kezdődik, melynek során közösen feltérképezzük a résztvevő napirendjét, diagnosztizáljuk időgazdálkodási problémáit és azokat a bizonyos időrabló tevékenységeit. A következő szakaszban pedig résztvevőink megtanulják az értékalapú időstrukturálás apróbb trükkjeit, fogásait. Időkezelési programunk gyakorlati segítséget és támpontokat ad ahhoz, hogy az idő helyes ütemezésének készsége minél hamarabb és könnyebben kialakuljon mindennapi tevékenységei során. Nem ígérünk háromnapos hétvégéket, viszont megismertetjük a hallgatókkal, hogy miként tűzzenek ki reális, elérhető célokat, hogyan történjen a rövid és hosszú távú tervezés, mi módon juthatnak értékes többlet időhöz – hogy a feladataikat sikeresen elvégezzék, szabadidejüket pedig harmóniában éljék meg. Átbeszéljük a delegálást, mint értékes időnyerő módszert, áttekintjük az időrablókkal való folytonos harc győztes módszerét és legfőképpen javaslatot adunk arra, hogy szükség esetén miként mondjunk NEM-et.

 

A program eredményeképp

A résztvevő jobban fogja ismerni saját időgazdálkodási szokásait, képes lesz a hatékony időkihasználást hátráltató elemek és események felismerésére, valamint arra, hogy áttekintse- és lebontsa az előtte álló célokat. Megtanul rövid és hosszú távú időterveket készíteni, és ezeket összehangolni. A feladat-rangsorolás újonnan elsajátított készségével eléri, hogy az igazán fontos céljai kézzelfoghatóan megvalósulhassanak, Megfigyelheti, hogy a „rohanó, utolsó másodperces” életvitelről való átállással mindennapjaiban jelentősen mérséklődik a stressz – hozzásegítve ezzel bennünket egy egészségesebb élethez.

 

Tóth Zoltán

Kutatóbiológus, az AGORA Oktatási Intézet PM üzletágvezetője, az IPMA magyarországi vizsgaközpontja által tanúsított tréner (IPMA D, C, B és A szintekre).

Egyedülálló gyakorlati tapasztalatát gyógyszergyári projektekben projektmenedzserként, majd több projektet összefogó osztály- és főosztályvezetőként, PMO vezetőként, program és portfóliómenedzserként szerezte. Azon kevés magyarországi projektmenedzsment tanácsadók, trénerek egyike, akinek gyakorlati tudása több milliárd forint költségvetésű projektekben, oktatói tapasztalata pedig az akadémiai igényességgel és szenvedéllyel végzett több mint 21 éves munkájában mérettetett meg.

toth_zoltan

Tóth Zoltán

Projektmenedzsment üzletágvezető

toth_zoltan

Minden jog fenntartva. © 2023 AGORA Oktatási Intézet Kft.

Felnőttképzési engedélyszám: E/2021/000170
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002075