+36 20 595 3233 [email protected]

Munkamánia, alkohol, drogok, dohányzás, nyugtatók, szerencsejáték, evéskényszer – a függőségek vagy rossz szokások a munkahelyeken is megjelenhetnek és hatással vannak a teljesítményre, hiszen azokat lehetetlen letenni a nap elején, ha másként nem, sóvárgás formájában elkísérnek bennünket. Ki lehet szűrni, el lehet küldeni a szenvedélybeteg kollégát, vagy a munkaerőhiányban jobb szemet hunyni a probléma felett? Kötelessége-e a gondoskodó szervezetnek segíteni, vagy a függőség teljes mértékben magánügy, mindenki birkózzon meg vele egyedül?

Többek között ezekről a kérdésekről beszélgetnek Soós Andrea és vendégei: Zacher Gábor toxikológus, Markovics András a HR Portál ügyvezetője és Pintér Tamás szerveztfejlesztési tanácsadó, az AGORA Intézet ügyvezetője az „Ember és szervezet” című podcast sorozat legújabb epizódjában.

Akkor beszélünk függőségről, ha valamilyen szer vagy szokás olyan természetes részét képezi a mindennapoknak, hogy anélkül már el sem tudjuk képzelni az életünket – mondja Dr. Zacher Gábor, hozzátéve, hogy aki minden este szép lassan elfogyaszt 3 doboz sört, alkoholbetegnek tekinthető. Ráadásul nehéz betartani az egészséges mértéket egy valódi függőnek, mert nem érzékeli a határokat. Az evésfüggőség szempontjából pedig a legveszélyesebb háztartási eszköz a fridzsider, fejezi be a gondolatmenetet egyedi stílusában a szakértő.

A tabudöntögető, megannyi kérdésre választ adó beszélgetést a cikk végén hallgathatja meg.

Rossz szokások vagy függőség

Markovics András a HR Portál ügyvezetője szerint a feszültségeink, vagy a diszkomfortérzetünk elfedésére használt pótcselekvésekből alakulnak ki a függőségeink. Ezekből a magunkkal való őszinte szembenézés, a tudatosság lehet a kivezető út, mint ahogy ő maga is felhagyott már néhány rossz szokásával. Hogy melyek ezek, kiderül a beszélgetésből, ahová az volt a belépő, hogy minden résztvevő őszintén beszéljen saját szenvedélyeiről. Az adásban az is szóba kerül, meddig ragaszkodás, ártatlan szokás, illetve mikortól komoly probléma egy-egy addikció.

Markovics András, a HR Portál ügyvezetője

Szélsőséges lazítás

Dr. Zacher Gábor felhívja a figyelmet arra, felmérések támasztják alá, miszerint hazánkban a magasan iskolázottak körében 16% a kábítószerhasználók aránya, ez pedig részben a szélsőséges teljesítménykényszerre és teljesítményszorongásra vezethető vissza. Sokan a hétfő reggeltől péntek estig tartó hajtásból hétvégi szerhasználattal, mértéktelen alkoholfogyasztással tudnak csak időlegesen kikapcsolni. A szakember azt is hangsúlyozza, hogy a hétvégi szerhasználók esetében munkafüggőségről abszolút, de szerfüggésről nem feltétlenül beszélhetünk.

Dr. Zacher Gábor

Szervezeti kultúra és a HR feladata

A vezető hiteles vagy éppen kevésbé hiteles viselkedése és példája a függőségekkel, szokásokkal kapcsolatban determinálja a szervezeti kultúrát, hiszen ahogy a régi mondás tartja „fejétől bűzlik a hal” – állítja Pintér Tamás. A szervezetfejlesztési tanácsadó szerint a HR-vezető dolga és feladata felismerni a nehézséget, és segíteni a bajba került kollégán. A problémákat nem lehet a szőnyeg alá söpörni, legalábbis ez az egészséges és őszinte szervezeti kultúrába nem fér bele. Az AGORA Intézet ügyvezetője hozzáteszi, hogy szerencsére mind több a gondoskodó szervezet, amely önismereti tréningekkel és más módokon is támogatja a kollégáit, nem beszélve arról, hogy nemcsak etikai kötelesség, de szakmai és üzleti érdek is a munkavállalónak lehetőséget, esélyt, támogatást adni.

Pintér Tamás, az AGORA Intézet ügyvezetője

Szenvedélyek nélkül nem érdemes

függőség nem kell, hogy tabu legyen, egészíti ki gondolatát Pintér Tamás, hiszen emberek vagyunk, érzéseink, szokásaink vannak, ráadásul egy sor szerepben meg kell felelnünk – így a legtisztább, ha mindezekről őszintén merünk beszélni.

Lehet szenvedélyes függőségek nélkül élni, csak nem érdemes. De fontos, hogy bizonyos keretrendszereken belül tudjuk ezeket működtetni – reflektál Dr. Zacher Gábor, majd hozzáteszi, bizonyos függőségekről egyelőre mélyen hallgatunk és elítéljük azokat, mert nem illeszkednek a normáink rendszerébe. Hogy pontosan mire gondol a szakember? Az is kiderül az adásból.

Podcastunkat Dr. Zacher Gáborral, Markovics Andrással és Pintér Tamással ide kattintva hallgathatják meg:

Az AGORA Oktatási Intézetünk 13 éve foglalkozik képzésekkel. Cégünk tanácsadói és trénerei többek között soft skills tréningeket, szervezetfejlesztést, vezetőfejlesztést, projektmenedzsment képzést is tartanak. Nagyvállalatok mellett kkv-knál is oktatunk, akár blended learning oktatási formában, mivel innovatív képzési módszereket ötvözünk a klasszikus jelenléti tréninggel. Hangsúlyos tevékenységünk továbbá a tárgyalástechnika fejlesztése, kommunikációs tréningek vezetőknek, értékesítőknek és ügyfélszolgálati munkatársaknak. Ezen képzésekhez pályázati formában is teljes körű segítséget nyújtunk.