+36 20 595 3233 [email protected]

Várkonyi Lili

Agorásnak lenni nekem maga a hitelesség

A legfiatalabb csapattag – Várkonyi Lili irodavezető és képzési asszisztens

Már az első naptól úgy éreztem, mintha mindig is itt dolgoztam volna – mondja Lili, aki úgy tartja, hogy kellettek a korábbi negatív élmények is ahhoz, hogy megbecsülje azt, ahol most van. Boldog vagyok, hogy hisznek bennem – teszi hozzá. Naná, hogy hiszünk benne, mert tehetséges, okos és kitartó. És nem utolsósorban szerintünk ő tartja az egy nap alatt feldogozott képzési dokumentumok rekordját. Ismerjétek meg őt.

Mit csináltál korábban?

Annak ellenére, hogy fiatal vagyok, elég sok mindenbe belekóstoltam: sport, filmforgatás, riporterkedés, videóvágás stb. Ezek nem csupán skillek, komoly személyiségfejlesztő hatásuk is volt.

Az egyetemen andragógusként végeztem, majd négy éven át különböző hr-es pozíciókat töltöttem be, különböző cégeknél. Az Agorába a bankszektorból érkeztem.

Most meg itt vagyok és boldog vagyok. Megtiszteltetés, hogy hisznek bennem és hogy olyan helyen lehetek, ami nem sok embernek adatik meg

Mit csinálsz itt?

Képzési asszisztens és irodavezető vagyok. Ez a tréningek dokumentációs részét jelenti a-tól zs-ig, ezen kívül az iroda működtetését. Az első héten már kazánszerelőt intéztem, nyomtatót szereltem, leltároztam, új függönyöket rendeltem az oktatóteremhez és teszteltem a Moodle rendszerét az online tréningekhez. Szóval nagyon sokrétű és színes a munkám. Sokszor érzem azt, hogy meghaladja a képességeimet, hogy hát ezt vagy azt nem tudom megcsinálni, majd amikor megugrom, az nagyon jó érzés és nagyon motiváló

Mi tetszik legjobban az Agorában?

Sok mindent szeretek, egyrészt, hogy fiatal vagyok de mégsem így tekintenek rám, amikor meg épp arra van szükség akkor pedig mégis. Hogy bízhatok a kollégáimban bármikor, bármiben. Minden szervezetben van feszültség, ezt itt egyszerűen nem érzem. Ha gond van, akkor is egy kávé mellett megoldják az emberek a teraszon. Máshol ezekre meeting sorozatokat szerveznek, amikről mindenki csapkodva jön ki. Ez itt nincsen. Alig voltam itt pár napja és úgy éreztem, mint hogyha mindig itt lettem volna.

Még vége sem volt a próbaidőmnek, már a fejlesztésemről beszélt P:T: (Pintér Tamás tulajdonos-ügyvezető), meg terveket szőtt. Én meg folyamatosan azt kérdeztem, hogy feltudok-e nőni a feladathoz, közben mégis jó érzés, hogy képesnek tartanak rá.

Miben vagy leg…?

Én vagyok a legfiatalabb és a legdinamikusabban fejlődő.

Mit tanultál meg a hivatásodnak köszönhetően önmagadról?

Hogy sokkal kitartóbb vagyok még annál is, mint ahogyan gondoltam.

Mi a legfontosabb, amit a hivatásodnak köszönhetően megtanultál?

Hogy a pozíció nem teszi az embert-hogy egy főnök is tud úgy beszélni veled, mintha a gyereke lennél, vagy egyenrangú lennél, vagy ha kell, mintha te lennél az ő főnöke – még akkor is, ha 2 napja vagytok kapcsolatban.

Mire vagy a legbüszkébb?

Egy csomó olyasmit megcsináltam, ami meglepő volt, hogy jé ezt is tudom. Például moodle-t kezelni egy IT-s készség, nem vagyok benne rossz, de nem erről vagyok híres. Bizsergető volt, hogy a múltbéli tapasztalatok aktiválódtak és egy új szervezetben is megállta helyét a tudásom.

Mit jelent Neked a hitelesség a szakmádban?

Szerintem agorásnak lenni maga a hitelesség. Ahogyan dolgozunk és amiket teszünk, úgy tesszük, hogy hűek legyünk magunkhoz és ahhoz, amiben hiszünk.

Mire tanítottak a kudarcos tapasztalatok?

Most olyan helyen vagyok, ahol sokáig szeretnék lenni és ahol szeretik, hogy itt vagyok. Ehhez pedig kellett az, hogy egy csomó olyan helyen dolgoztam, ahol ez nem így volt-ráadásul többször csúnyán rúgtak ki, az összes bőrömet lehúzták stb. Ezek a tapasztalatok mind kellettek ahhoz, hogy értékeljem, megbecsüljem az Agorát.

Mi tölt fel? Mi doppingol?

Nem NAGY dolgok: egyszer például egy hétre doppingolt, hogy az én íróasztalom mellé is került egy saját szemetes kosár. Szóval apró örömek, apró dolgok, minden kis elért cél. Ezeknek nagyon tudok örülni és rájuk csodálkozni.

Mi jelent kihívást?

Ami már többször szóba került, hogy sokszor kevéssé hiszem el, hogy képes vagyok valamire, mint amennyire később kiderül, hogy de igen és hogy szuper kitartó voltam.

Hogyan hozod formába magad, ha nem vagy a legjobb passzban és teljesíteni kell?

A dolgok, amik mindig boldoggá tesznek: sült krumpli, egy kör gyors szudoki, vagy, hogy vicces ruhadarabokat veszek fel reggel. Ezek örök pozitív dolgok.

Mi az, amit biztosan szeretnél megvalósítani?

Családot alapítani, női szabó végzettséget szerezni, körbebiciklizni a Balatont…

Ha biztosan tudnád, hogy valóra válna, mit kívánnál?

Ha gyerekeim lesznek, mind egészségesek legyenek.

Mit tennél, mivel foglalkoznál még (többet) szívesen, ha lenne időd, lehetőséged…?

Tengernyi végzettséget szeretnék szerezni, sokféle hivatásba belekóstolni, nem mert nem szeretem a mostanit, hanem mert kíváncsi vagyok és nagyon sok minden érdekel

Várkonyi Lili

Minden jog fenntartva. © 2023 AGORA Oktatási Intézet Kft.

Felnőttképzési engedélyszám: E/2021/000170
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002075