TÁMOP-2.6.6-13/1

Napjainkban is zajlik az oktatás és a szakképzés átalakítása.

Az idei év első napján lépett életbe a szakképzési törvény módosított változata. A 2013/14–es tanévtől kezdődik az új, több gyakorlati órával induló szakiskolai képzés, amikor is nagyságrendileg ugyanannyi szakmai gyakorlati óra lesz, de ezek már a kilencedik évfolyam kezdetétől kötelezően beépülnek a képzésekbe.

A statisztika azt mutatja, hogy eddig minden ötödik gyerek szakképesítés megszerzése nélkül hagyta el a szakiskolát. A szakképzési törvény változtatásával – a tervek szerint – a szakiskolai képzés hatékonyabbá válik, motiváltabb tanulókkal, kisebb lemorzsolódással; s az eddiginél megalapozottabb tudással szerzik meg a tanulók a szakmai bizonyítványukat. A szakmai érettségi birtokában a hallgató majd dönthet úgy, hogy továbbtanul szakközépiskolában, vagy főiskolán, egyetemen, de a munkaerő-piacot is választhatja.

 Az oktatási rendszer és a szakképzés átalakításával összefüggésben fontos cél a megváltozott igényekhez, az egyes területeken megjelenő hiányokhoz való alkalmazkodás, módszertani újítások, a foglalkoztathatóság szakmai feltételeinek megteremtése, a kompetenciák fejlesztése.

 Mindezek teljesüléséhez ajánljuk figyelmükbe azt a pedagógiai-módszertani tréninget, mellyel a pedagógusok és az oktatók vezetői készségeit fejlesztjük; kommunikációs hatékonyságukat növeljük, és új pedagógiai-módszertani eszközöket adunk kezükbe, így váltva valóra azokat a célokat, hogy motivált diákokkal dolgozzanak, csökkenjen a tanulók lemorzsolódása, és mélyüljön a megalapozott tudás.

  

A TÁMOP 2.2.6-13/1-es pályázati kiírás, „Pedagógiai-módszertani továbbképzés szakoktatók/gyakorlati oktatók számára” lehetőséget ad arra, hogy az oktatási intézmény küldetésének megfelelően a munkatársak képzésével a korszerű, magas színvonalú gyakorlati oktatást és a pedagógusok, szakoktatók/gyakorlati oktatók megbecsülését is megvalósítsa.

Miért hasznos az Önök számára a velünk való együttműködés?

  • Komplex szolgáltatást nyújtunk, a pályázat megírásától, a képzések lebonyolításán keresztül a menedzselés támogatásáig visszük a projektet. Az intézmény leterhelt dolgozóit mentesítjük a pályázattal járó plusz feladatoktól, az adatszolgáltatáson kívül minden más tevékenységet tanácsadóink végeznek.
  • A pályázatba a saját képzési programunk mellett beépítjük az iskola által igényelt a pedagógus végzettség megszerzése irányuló képzéséket
  • Ezen képzési programunk FAT akkreditációja és kreditpontot eredményező PAT akkreditációja folyamatban van.

Cégünk, az AGORA Oktatási Kft. pályázatíró partnere, a Safety Project Solution Kft. díjmentesen vállalja a projekt előkészítést és a komplex pályázatírást, amennyiben „A XXI. századi pedagógus módszertani eszköztára” képzési programunk minimum 2 csoporttal (2X10 fő) beépül a pályázatba.

Ajánlatunkat pdf formátumban letölthetik a lenti linkre kattintva.