+36 20 595 3233 [email protected]

Székács István

Mi mindent csináltál korábban?

Gyermekkorom óta az életem mozgatórugóját a ‘fejlődés’ és a ‘változás’ szavak adták. Az élethelyzetek és adott munkaerő-piaci történések miatt a változásokhoz való alkalmazkodást maximálisan elsajátítottam. Ehhez a képességhez az önfejlesztés és a tudatosság hozta meg az eredményeket.

Pályafutásom több, mint egy évtizedes állomása a tanítói hivatás volt. Már a pályám elején megfogalmazódott bennem, hogy területtől függetlenül fejlesztéssel szeretnék foglalkozni. Ez a tevékenység sok eredményt és elégedettséget hozott, de kíváncsiságom a munka világa felé, a felnőtt társadalom felé húzott.

HR-es diplomát szerezve nekiálltam kutatni, figyelni, tevékenykedni az emberi erőforrás fejlesztés területén. Küldetésemül tűztem ki, hogy segíteni fogok a cégeknek és a munkavállalóknak egymásra találni, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő helyet, és képes legyen a szakmaisága és tehetsége teljes kiaknázására.

A pedagógus tevékenységem mellett számos szakértői területen alkalmaztak, így bejártam a munkaerőpiac minden területét. Alkalmazottként beosztotti, köztisztviselői és vezetői szinteken dolgoztam, valamint vállalkozóként szakértői megbízásokat teljesítettem multinacionális cégnél. Akár köztisztviselői feladatokat végeztem közigazgatási hatósági szervnél, akár egy nemzetközi autóipari beszállító vállalat középvezetőjeként koordináltam számos csapat munkáját, a fő fókusz a szakmaiság és a humánus hozzáállás kettőse volt.

A humánerőforrás terület adminisztratív szegmensének vezetését egy nemzetközi kereskedelmi lánc fővárosi egységében láttam el és itt kaptam meg a kellő inspirációt a HR terület további szakértői szintjének eléréséhez. Innen egy nemzetközi piacvezető pénzügyi cég Humánerőforrás Igazgatóságára vezetett az utam, ahol 4 Régió 12 Igazgatóságának, több, mint 80 közép- és felsővezetőjének HR támogatása és szakmai fejlesztése tartozott hozzám.

 

Mit csinálsz itt? 

Célom, hogy e tapasztalatok birtokában tudjak releváns támogatást adni a cégeknek, szervezeteknek, munkáltatóknak egy olyan munkaerőpiaci helyzetben, ahol az emberi erőforrás a legnagyobb és a legjobban keresett tényező, a megtartás és a szervezetfejlesztés pedig hatalmas prioritás minden felelősen gondolkodó és működő menedzsment számára.

Debreceniként pedig a rohamosan fejlődő, a városban lévő és ide érkező cégek megismertetése és összekapcsolása azzal a tudással és értékkel, amit az AGORA nyújthat számukra.

 

Mi tetszik legjobban az Agorában?

Az alapértékek mellett az emberek közötti kapcsolatok jobbá tétele, ami által a szervezet egésze is értékesebbé válik.

 

Mi a szupererőd? 

Elképesztően sok állásinterjút készítettem és azt hiszem, hogy ehhez a legnagyobb és legfontosabb erőm a kommunikációs és kapcsolatteremtő képességem, mondhatnám, hogy lételemem a beszéd. 😊

 

Mit tanultál meg a hivatásodnak/hivatásaidnak köszönhetően önmagadról?

Képessé váltam rugalmasan kezelni a változó helyzeteket. A kihívások nem bénítanak már meg, hanem inspirálnak és erőt adnak legyőzni az előttem tornyosulónak tűnő akadályokat, amik sokszor nem is olyan nagyok és ijesztőek, mint amilyennek először látom.

 

Mi a legfontosabb, amit a hivatásodnak köszönhetően másokról vagy a világról megtanultál?

Egyrészt azt, hogy mekkora érték a tudás, a folyamatos önfejlesztés pedig elengedhetetlen az előrelépéshez. Másrészt, hogy nem minden az aminek, vagy amilyennek először látszik és érdemes a dolgok mögé nézni mindig.

Mire vagy a legbüszkébb? (akár eredmények, számok, adatok)

Egy tanácsadásom kapcsán felkértek néhány rádióinterjúra HR szakmai témákat illetően és ezek az interjúk az ország számos kereskedelmi rádiójában elhangzottak több alkalommal is. Igazán megtisztelő volt és nem mellesleg egy régi álmomba kóstolhattam bele kicsit a rádiózás világából.

 

Mit jelent Neked a hitelesség (a szakmádban)?

Csak olyanban foglalok állást, amihez értek és nem misztifikálom a tudást olyanban, amihez nem értek.

 

Miből/kitől tanultál a legtöbbet, ami nélkül most nem lennél az, aki vagy?

Éveken át voltam műsorvezetője és házigazdája egy olyan céges rendezvénysorozatnak, ahol Szalay Ádám tréner, kommunikációs szakember és televíziós személyiség volt a rendszeres meghívott előadónk, akivel közös blokkunk is volt.  Mind trénerként, mind emberként is nagyra tartom Ádámot és a tréningjei résztvevőjeként azt gondolom, hogy az üzleti  szemléletemhez sokat kaptam a módszertanai által.

 

Mi az, amit biztosan szeretnél megvalósítani?

Ahogyan említettem is, a rádiózás régóta dédelgetett álmom és remélem lesz alkalmam és lehetőségem, hogy megvalósítsam és legyen egy rádiós műsorsávom, ahol csak beszélhetek és beszélhetek…😊

SzekacsIstvan_web

Minden jog fenntartva. © 2023 AGORA Oktatási Intézet Kft.

Felnőttképzési engedélyszám: E/2021/000170
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002075