Kórházaknak

Képzéseink AGORA Audits Eseménynaptár

Képzések és tréningek

Cégünk, az AGORA Intézet küldetése, hogy szervezetek számára igazi segítséget adjon missziójuk teljesítése érdekében, ezért is vállalkozott arra, hogy kórházak munkatársai részére nyújtson készségfejlesztési képzéseket.  A kórházak szolgáltatásait igénybe vevő betegek illetve hozzátartozóik ugyanis a nővérekkel, ápolókkal, orvosokkal azonosítják az egész szervezetet, a kórházi dolgozók viselkedése nagyban befolyásolja a kórházakról az emberekben kialakult attitűdöt.  Általános tapasztalat, hogy a betegek a kórházi dolgozók szakmai munkájával elégedettek, a kórházban töltött idő során szakmai hiányosságokból adódó problémákkal nem, vagy csak ritkán találkoznak, ám a betegekkel illetve hozzátartozóikkal való bánásmód, fejlesztésre szorul. Ennek lehetséges módja a készségfejlesztő tréning, mint oktatási módszer, melynek megvalósítására a hamarosan kiírásra kerülő TÁMOP 6.2.2.-es pályázati program lehetőséget nyújt.

Partnereinkkel együtt szervezetünk 13 kórház számára írt sikeres pályázatot és 15 kórházban zajlik stresszkezelési és regenerációs programunk, már több mint ezer szakdolgozó tett sikeres vizsgát és szerzett 38 kreditpontot képzésünk elvégzését követően. Mivel a szakdolgozók továbbképzése, kompetenciafejlesztése az egészségügy átalakításának egyik kulcsfeladata, ezért idén újabb pályázati forrással segítik azokat a kórházakat, melyek intézményük munkatársainak továbbképzését tervezik. A jelenleg zajló stresszkezelési tréningünk résztvevői – ápolók, orvosok, főnővérek, kórházi vezetők – mindannyian hiánypótlónak ítélték képzésünket, s a jövőben minden évben a tréning ismétlését, illetve újabb készségfejlesztési programok elvégzését vették tervbe.

Pályázatírás, projektmenedzselés

Az AGORA csapata pályázatírást, és projektmenedzsment tanácsadást is biztosít mindazon szervezeteknek, akik fejlesztési ötletüket uniós pályázati forrásból kívánják megvalósítani. Kiemelt partnereink a kórházak, jelenleg a celldömölki Kemenesaljai Egyesített Kórházzal, a kapuvári Lumniczer Sándor Kórházzal és a soproni Erzsébet Oktatókórházzal dolgozunk együtt. Célunk, hogy már a projekttervezésben a megfelelő pályázati kiírás kiválasztásában segítsük szervezetét; majd munkatársaink több éves tapasztalatára, gyakorlatára alapozva nyertes pályázatot írjunk, és a projekt levezénylésében is álljunk rendelkezésre.

Portfóliónkban megtalálhatóak a pályázatírás és projektmenedzsment területeket teljesen lefedő szolgáltatások:

Pályázatírás

 • pályázati jogosultság vizsgálat
 • pályázatfigyelés, készenlét
 • pályázat írás, pályázati tanácsadás
 • megvalósíthatósági és hatástanulmányok készítése

Projektmenedzsment

 • projektgenerálás, fejlesztés
 • szerződéskötés lebonyolítása
 • projekt team felállítás
 • projektmenedzsment
 • elszámolások, jelentések készítése
 • projekt monitoring, önértékelés
 • folyamatkövető tanácsadás
 • nyilvánosság, tájékoztatás biztosítása

A stresszkezelés-és regeneráció képzést sikeresen elvégző hallgatóink véleménye képzésünkről:

[portfolio_slideshow id=117]