+36 20 595 3233 [email protected]

Hajdú Éva

Mindig egyedi igényekre reagálunk nyitottan és megoldáscentrikusan-ez tetszik leginkább az AGORÁBAN.

Hajdú Éva Hr specialista, pszichológus és tréner, de korábban tanárként és nyelvészként is helytállt.

Évi 21 évig dolgozott vezetőként egy multinál, aztán úgy döntött, hogy megvalósítja az álmait. Szuper, hogy ebben az álomban az AGORA is szerepel. Miért vágott neki az ismeretlennek? Ki a meghatározó példaképe, mire a legbüszkébb és mi a legfontosabb az életében? Ezekre mind, mindjárt fény derül.

Mi mindent csináltál korábban?

Kanyargós utat jártam be. Magyar szakos középiskolai tanárként és finnugor nyelvészként tanítottam középiskolákban és egyetemen, többek között külföldieknek magyart, mint idegen nyelvet is, majd átkerültem a business világába, ahol HR-menedzser végzettséget szerezve 21 évig HR-vezetőként dolgoztam egy multinál. A munkámnak azon részeit élveztem leginkább, ahol emberekkel voltam kapcsolatban, motiválhattam, meghallgathattam, közösen gondolkodhattunk, megoldásokat kereshettünk, jobbíthattunk. Elmúltam 40 éves, amikor vettem még egy nagy levegőt és beiratkoztam pszichológia szakra, hogy egy utolsó karrierváltást megalapozzak. Az egyetem mellett kognitív és viselkedésterápiás, tranzakció-analitikus és hipnoterápiás módszereket tanultam. 2019 november végén léptem új útra, trénerkedni kezdtem az AGORA Intézetnél, és elkezdtem a pszichológiai, életvezetési tanácsadást. Azt gondolom, a helyemre kerültem. Jobb későn, mint soha, így mindenkit arra biztatok, vágjon bele az álmai megvalósításába, mert az élmény, annak az érzése, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, amiben jó vagyok, új lendületet ad bármely életkorban.

Miben segítesz az ügyfeleknek, hová jutnak, mit érnek el segítségeddel?

A tréningeken alapvetően készégeket fejlesztünk, mivel általában céges megbízásokat teljesítünk, főleg olyan készségeket, amelyek a szervezetek eredményességéhez hasznosak és nélkülözhetetlenek: stresszkezelés, konfliktuskezelés, asszertivitás, EQ fejlesztése, kiégés megelőzése, stb. Ami a legjobb, hogy ezek a készségek nem csak a munkahelyen, hanem a magánéletben is ugyanúgy hasznosíthatók. Nem csupán a szervezet lesz eredményesebb, élhetőbb és örömtelibb, hanem a privát társas kapcsolataink is és jelentősen nőhet a saját életünkkel való elégedettségünk szintje is.

Mi tetszik legjobban az Agorában?

A gondolkodás rugalmassága, a közös ötletelés, egymás segítése, a nyitottság minden előre vivő gondolatra, a megoldásorientáltság, az, hogy nem konzerveket kínál a szervezeteknek, hanem egyéni igényekre – alapos feltérképezés után – valódi megoldásokat szállít.

Mi a szupererőd?

A visszajelzésekből az empátiás készségem, a figyelmes meghallgatás képessége, a vezetés képessége, az, hogy magammal tudom vinni az embereket egy bizonyos cél elérésére.

Mit tanultál meg a hivatásaidnak köszönhetően önmagadról?

Hogy hálásnak kell lennem azért, amiben jó vagyok. Nyitottnak kell lenni, rugalmasnak, és hogy adni -információt, tudást, kedvességet, odafigyelést – mindig óriási öröm annak is, aki adja.

Mi a legfontosabb, amit a hivatásodnak köszönhetően a többi emberről vagy a világról megtanultál?

Mindenkiben vannak komoly értékek, a maga módján mindenki hozzá tud járulni egy-egy cél eléréséhez. Csak meg kell találni ki miben erős és motiválni kell tudni. A világ akkor lesz jó, ha legjobb önmagunkkal veszünk részt benne. Ahogyan mi állunk hozzá dolgokhoz, az alakítja a többiek hozzáállását is. Egyfajta belső erő, rugalmasság, optimizmus. Ezek a legfontosabbak.

Mire vagy a legbüszkébb?

Megtanultam, hogy nyugodtan büszke lehetek mindenre, amit kitartó munkával elértem. A legbüszkébb talán arra, hogy bár kanyargós utat megtéve, de megérkeztem oda, ahol mindig is lenni szerettem volna.

Mit jelent Neked a hitelesség a szakmádban?

Ahhoz, hogy hiteles legyek, kell élettapasztalat, szervezeti tapasztalat és az, hogy azok az értékek, amelyeket képviselek, bensőmből jöjjenek. A megnyilvánulásaim, a viselkedésem, az életvezetésem tükrözze vissza azokat az értékeket, amelyeket képviselek.

Miből, kitől tanultál a legtöbbet?

Hosszú lenne a lista, ha mindenkit felsorolnék. Akár azt is mondhatnám, hogy minden embertől, akivel találkoztam, minden könyvből, amit elolvastam, minden filmből, amit megnéztem, kivétel nélkül tanultam valamit. Ha egy példaképet kellene megneveznem, akkor mindenképpen dr. Daubner Bélát kell megemlítenem. Az a komplex tudás, amit ő magában felépített és amit igyekszik átadni pszichológusoknak és nem pszichológusoknak egyaránt, lenyűgöző.

Mi tölt fel? Mi doppingol?

Sok minden: a jelenlegi munkám, a hozzám közel álló emberek (család és barátok), a sport, egy-egy jó színház, film, koncert, kirándulás, wellness-program. Megtanultam teljességgel jelen lenni abban, amit éppen csinálok.

Mi jelent kihívást?

Az idő. Annyi mindent csinálok örömmel, szívesen, hogy egy napnak sokkal több órából kellene állnia, hogy mindennek hódolhassak, amit szeretek.

Mi a praktikád, hogyan tuningolod fel magad, ha nem vagy a legjobb passzban és teljesíteni kell?

Átkeretezem a nehézséget kihívássá. Megünneplem a sikert, legyen az akármilyen pici is. Ha a tőlem telhető legjobbat adom, akkor már nincs okom az elégedetlenségre.

Mi a legfontosabb neked az életben?

A legfontosabbak a minőségi emberi kapcsolatok.

Mi az, amit biztosan szeretnél megvalósítani?

Szeretnék sokáig egészséges, örömteli, mások számára is hasznos életet élni. Ennél jobb célt a magam számára nem tudok.

Ha biztosan tudnád, hogy valóra válna, mit kívánnál?

Az időt azért visszapörgetném. Mai hivatásommal, élettapasztalatommal olyan 30 éves koromra. Több jutna a jóból..:-)

Hajdu Éva

Minden jog fenntartva. © 2023 AGORA Oktatási Intézet Kft.

Felnőttképzési engedélyszám: E/2021/000170
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002075