Asszertív kommunikáció

Képzéseink AGORA Audits Eseménynaptár

Kinek ajánljuk: Mindenkinek, aki úgy érzi, tudna még fejlődni a hathatós önérvényesítés terén – akár szakmai, akár személyes kapcsolataiban. Lehet szó egy tender-tárgyalásról, vagy épp a közös hétvégi program feletti vitáról, ámde mindkét fél számára fontos mozzanat a megbeszélés végkimenetele, az odáig vezető út zökkenőmentessége, és a felek közötti jó kapcsolat hosszú távú fenntartása.
A program eredményeképpen: Asszertív kommunikációs tréningünk elvégzését követően Ön is képes lesz a lehető leghatékonyabban képviselni saját, illetve szervezete érdekét. A sikeres érdekképviselet eszközeit úgy fogja tudni alkalmazni, hogy tárgyalópartnerével mindkét fél számára kielégítő megoldásokat találnak, míg emellett fennmarad az ideális kapcsolat. Az asszertív érdekérvényesítés alkalmazása jótékony hatást fejt ki interakciós szokásainkra, melyekből minden érintett nyereségre tesz szert – a növekvő munkahelyi eredményektől kezdve a konfliktusmentesebb ügyfélkezelésen át a harmonikusabb intim szituációkig.

Asszertív érdekérvényesítés képzésünkön diagnosztikai és szituációs módszerek alkalmazásával mérjük fel a résztvevők kommunikációs stílusát. Egyéni, és szervezeti szintű reflexiót kapnak arról, hogy eddigi viselkedésükben leggyakrabban az agresszív-passzív, vagy inkább asszertív kommunikációs mintát követték-e. A szervezetre szabott helyzetgyakorlataink során a résztvevőknek lehetőségük nyílik az asszertív jegyeket hordozó érdekérvényesítés és információcsere begyakorlására, melyek elsajátításával nemcsak munkahely légköre és a hatékonysága növekszik, hanem a mindennapi életben, párkapcsolatában, családjában is képes lesz empátiával, kifejezett indulat nélkül reagálni. Az asszertív kommunikációtartós, sikeres használata által az egyén önértékelése jelentősen nő, míg szorongás- és stressz-szintje nagymértékben csökken. Mindezek együttesen pedig egyenes úton vezetnek az életünkben megélt még több elismeréshez, teljesebb boldogsághoz és nagyobb harmóniához.