Felkészítő tréning az AC-re

Képzéseink AGORA Audits Eseménynaptár


Kinek ajánljuk:
olyan munkavállalóknak, akik a munkakeresés során AC (Assessment Center – Kiválasztó Központ) típusú megmérettetésben fognak részt venni; illetve mindenkinek, aki szeretnének felkészülni hasonló versenyhelyzetekre.
A program eredményeképpen: A résztvevők saját élményt szereznek az AC (Assessment Center – Kiválasztó Központ) folyamataiból, feladataiból. Képesek lesznek hasonló megmérettetésekben sikeresen helyt állni.

A kétnapos tréning belépője a résztevők önéletrajzának és motivációs levelének beküldése számunkra – ezzel kapcsolatban mindenki egyéni visszajelzést kap a tréningen az erősségekről és fejlesztendő területekről.
A tréning első részében a résztvevők egy komplett AC-n (Assessment Center – Kiválasztó Központ) vesznek részt; a bemutatkozástól az egyéni visszajelzésig végigjátsszuk a leggyakoribb feladatokat. Az AC-t vezető trénerek értékelnek, és megindokolják, hogyan döntöttek volna, ha az AC „élesben” történt volna, és visszajelzést adnak csoportos és egyéni szinten is.
A tréning második felében az AC gyakorlat alatt felmerült készségeket fejlesztjük célzottan, azokra koncentrálva, melyek inkább kihívást jelentettek a résztvevők számára (Pl.: konfliktuskezelés – avagy hogyan dolgozzunk együtt versenyhelyzetben társainkkal és az esetlegesen beépített emberekkel; kommunikációs és prezentációs készségek)
Résztvevőink ezek mellett betekintést nyernek az AC pszichológiájába: megismerkednek többek között azt erre a versenyhelyzetre jellemző interperszonális és kommunikációs szabályszerűségekkel, a csoportműködés folyamataival, a stressz hatásaival, az első benyomás jelentőségével, a döntés pszichológiájával, valamint az AC-t vezetők esetleges elvárásaival.
Trénereink és meghívott vendégeink megosztják eddigi tapasztalataikat a résztvevőkkel, és szívesen várják a felmerülő kérdéseket.

A program időpontja: (a következő csoport szervezés alatt)

Bővebb információ: renata.szoke@agoraintezet.hu