+36 20 595 3233 [email protected]

12 NAPOS TELJES KÖRŰ PM KOMPETENCIAFEJLESZTÉS
IPMA ÉS PMI ALAPOKON

Kinek ajánljuk

Aktív és leendő projektmenedzsereknek, akik szeretnék hatékonyan, eredményesen és felelősségvállalással végezni a munkájukat. Minden a projektmunkában közvetetten, vagy közvetlenül, projekt-teamtagként részt vevő beosztott kollégának, hogy megértse a projektműködés lényegét, felismerje, és elfogadja az eltéréseket a rutinszerű tevékenységektől. Közép- és felsővezetőknek, hogy jobban megértsék a projekteket menedzselő kollégájukat és hogy korábbi tudásuk mellé új típusú menedzseri ismereteket szerezzenek, megismerjék azokat a kritikus sikertényezőket, amelyeket vezetőként ők tudnak leginkább befolyásolni, illetve, hogy későbbi munkájuk során ki tudják aknázni a projektszemléletben rejlő stratégiai előnyöket is. Generalistáknak, akiknek szükséges rálátniuk a projektekre, a projektek működésére.

A program témái

A tematika az IPMA 4.0-hoz hasonlóan a sikeres projektmenedzsmenthez szükséges kompetenciákat taglalja,:

  • Mi a projekt és mi a projektmenedzsment
  • Szervezés, rendszerek és kreativitás a projekt szolgálatában
  • A megbízói és környezeti projektcélok meghatározása
  • Korai tervezés
  • A projekt fő tervei és a kontrolling
  • Változás és átalakulás
  • Kommunikáció és beszámoltatás a projektben
  • A teamtagok motiválása, csapatmunka, konfliktuskezelés
  • A kockázatok elkerülése és a lehetőségek megragadása, hogyan vigyük sikerre a projektet, és hogyan legyünk magunk is sikeresek?
  • A projektek indítása és zárása

A program eredményeképpen a résztvevők

… megismerik azokat a személyes, tervezési és környezetvezérlési kompetenciákat, amelyekkel a projektek sikeresen végrehajthatók. Felismerik saját erényeiket és korlátaikat e kompetenciák terén, képesek lesznek saját maguk számára fejlődési irányokat meghatározni. Konkrét hard technikákat kapnak az egyes tervezési, kontrolling és beavatkozási feladatokhoz. Megismerik a projektmenedzsment egyes területei közötti összefüggéseket, ezért képesek lesznek az egyedi technikákat integrált módon használni, és ezáltal a teljes projektfolyamatot sikeresebbé, hatékonyabbá tenni. Projektszemléletük gazdagodik, felismerik a projektmenedzsment igazi erejét, kihívásait.

Tóth Zoltán

Kutatóbiológus, az AGORA Oktatási Intézet PM üzletágvezetője, az IPMA magyarországi vizsgaközpontja által tanúsított tréner (IPMA D, C, B és A szintekre).

Egyedülálló gyakorlati tapasztalatát gyógyszergyári projektekben projektmenedzserként, majd több projektet összefogó osztály- és főosztályvezetőként, PMO vezetőként, program és portfóliómenedzserként szerezte. Azon kevés magyarországi projektmenedzsment tanácsadók, trénerek egyike, akinek gyakorlati tudása több milliárd forint költségvetésű projektekben, oktatói tapasztalata pedig az akadémiai igényességgel és szenvedéllyel végzett több mint 21 éves munkájában mérettetett meg.

toth_zoltan

Tóth Zoltán

Projektmenedzsment üzletágvezető

toth_zoltan

Minden jog fenntartva. © 2023 AGORA Oktatási Intézet Kft.

Felnőttképzési engedélyszám: E/2021/000170
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002075